Γιατί να μας επιλέξετε; – Τί μας κάνει ξεχωριστούς;

Συλλέγουμε  και προμηθεύουμε τους καρπούς  όσο γίνεται ποιό κοντά  στο στάδιο της ωρίμανσης.

   -Η ωρίμανση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση, μιας  σειράς θαυμαστών βιοχημικών διεργασιών και αλλαγών μέσα στο  καρπό, πού καταλήγει να μας αποδώσει την πληρέστερη έκφραση τού  θρεπτικού δυναμικού του καί τό μέγιστο τής βιολογικής  αξίας  του,  πού προσδοκά ο καταναλωτής.

  Εξωτερικά το στάδιο αυτό γίνεται αντιληπτό από:

  • Την  απόκτηση  τού  χαρακτηριστικού χρώματος.
  • Το μαλάκωμα των ιστών, πού αποτελεί κριτήριο ωρίμανσης και  υπολογίζεται με ειδικά όργανα.
  • Τα σάκχαρα, θεμελιώδες συστατικό τής θρεπτικής αξίας, πού συνήθως συνοδεύεται και από τα αρωματικά χαρακτηριστικά τού κάθε καρπού.

Άλλο σημείο αναφοράς είναι ότι η φυτεία μας είναι Βιολογικής Καλλιέργειας και ελέγχεται απο τον Πιστοποιητικό Οργανισμό ΔΗΩ, εξασφαλίζοντας ένα καθαρότερο, γευστικότερο  και φυτοθρεπτικά ανώτερο προϊόν.

  • Απο την μία, σε  αυτό συμβάλει η κλιματική ζώνη, δηλαδή οι κλιματικές συνθήκες των Κυκλάδων, που με την διαφορετικότητά τους, προστατεύουν απο ασθένειες (σχετικά ξηρό κλίμα, έντονοι αέριδες, με σχεδόν μηδενική υγρασία και προβλήματα μυκητιάσεων), αποσοβώντας έτσι την οποιαδήποτε φυτοπροστατευτική επέμβαση.
  • Απο την άλλη, η ποιοτητα του εδάφους που εμείς πέρα απο τον έλεγχο της ανάλυσης εδάφους, (που πλέων είναι προαπαιτούμενο πρίν την φύτευση μιάς δενδρώδους καλλιέργειας) βελτιώσαμε, εμπλουτίζοντας το χωράφι με υλικά πολυχρόνιας ώς παντοτινής αντοχής και δράσης, όπως Ζεόλιθο, Βιοάνθρακα (terra preta), Ατταπουλγίτη, Περλίτη, και φυσικά εμβολιάσαμε με Ενεργούς Μικροοργανισμούς και Μυκόρριζες, που ταιριάζουν και δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες του φυτού ώστε να καλλιεργηθεί βιολογικά.
  • Και φυσικά η κατ’ έτος χλωρή λίπανση και η προσθήκη ζυμωμένης με μικροοργανισμούς  κοπρίας και άλλων κομποστοποιήσημων υλικών.

 

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ

που φαίνεται απο :

Μετά τιμής.

               ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ  ΙΩΑΚΕΙΜ. 

   Βιοκαλλιερητής Pitaya,  Τεχνολόγος Τροφίμων.

+++ 

+++

Δώστε στο  τραπέζι σας, μία εποχιακή  γιορτινή “νότα” με Τροπικές Γεύσεις υψηλής Βιοθρεπτικής αξίας και μοναδικής εμφάνισης…

+++

+++

Η  Ελευθερία  και  η  Υγεία μοιάζουν με το οξυγόνο.   Αισθάνεσαι την αξία τους όταν λείπουν.

+++

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *